Historien

Finn Slumstrup, tidligere formand for Grænseforeningen skrev i skriftet Grænsen nr. 2 april 2013 under overskriften “Et meget smukt, æggende og sovende sted” således:
“Skibelund Krat er gådefuldt. Det er et forunderligt sted. Jeg var der for første gang som højskoleelev for snart 55 år siden. Som lærer på Askov Højskole kom jeg der igen og igen op gennem 1970èrne. Stedet er både smukt og sovende. Det forfaldt og groede til, men stenene fortalte midt i forfaldet, og jeg er enig med Askov Højskoles første forstander, Ludvig Schrøder, som en gang skrev om disse sten: ” De fleste er kun simple kampesten, hvori navnet tillige med fødsels- og dødsåret er indhugget, men desuagtet har disse mindesten en langt anderledes værdi og betydning, end de flotte gravmonumenter, vi finder på vore kirkegårde, thi de er blade i Danmarks mindebog, der fortæller beskueren et stort stykke af vores historie”.
Der er imidlertid sket det lykkelige, at forfaldet er standset, og derfor er Skibelund Krat  i dag ikke blot smukt og sovende – det er også æggende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *